zondag 22 november 2009

Cima Immink Klimcafé

"Ik heb even een sterke man nodig!" Op 31 oktober vond in Klimmuur Centraal in Amsterdam het eerste Cima Immink klimcafé plaats. Een van de deelneemsters is net uit een fikse overhang gevallen en wil graag weer terug in de wand. Ze houdt zich aan het teruglopende touw vast en haar zekeraar loopt achteruit. Helaas is dat nog niet voldoende om de klimster genoeg 'swing' terug in de wand te geven, dus er wordt hulp gevraagd aan de dichtstbijzijnde tafel. Waar toevallig een groepje mannen zit.

Tussen twee en vier druppelen de klimsters binnen. Koppels worden gevormd en al snel is iedereen lekker bezig. In Klimmuur Centraal is genoeg te doen: korte plaatroutes, lange overhangen, leuke hoekversnijdingen, pittige dakjes, zowel makkelijk als moeilijk. Tussendoor wordt gebabbeld, koffie of thee gedronken en, hopelijk, genetwerkt. Want dat is de bedoeling van het klimcafé: contacten opdoen, plannen maken, kennis en kunde delen. Deze keer is het vooral aftasten, leren kennen en ontdekken; wie is iedereen, waar liggen de kliminteresses en in welke hoek van Nederland zitten we. Tijdens het eten, dat goed verzorgd is door de klimhal, passen we met zijn allen aan een lange tafel en ook daar onstaan gemakkelijk gesprekken. De initiatiefgroep maakt van de gelegenheid gebruik om alvast de volgende activiteit in de grondverf te zetten, de tweede Cima Immink Tribute Day in Monk (zie agenda).

Verder was het voor ons natuurlijk ook een beetje aftasten en ontdekken: wat werkt, wat werkt niet? Mocht je tips hebben, of gewoon iets kwijt willen naar aanleiding van deze middag, dan horen we dat graag van je. Je kunt reageren in de reakties (zie hieronder), of ons een mailtje sturen: cima.immink@yahoo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten