zondag 7 maart 2010

Geslaagde dag

Op 30 januari waren ongeveer 40 vrouwen aanwezig bij weer een geslaagde Cima Immink Tribute Day. Na een warming up met yoga werd er uitgebreid geboulderd. Door een blessure kon ik zelf weinig doen en daarom was ik in de gelegenheid om uitgebreid rond te lopen. Het viel me weer eens op hoe boulderen de sociale klimactiviteit bij uitstek is. Er werden veel boulderproblemen in gezamenlijke pogingen opgelost en doordat makkelijke en moeilijke boulders door elkaar gebouwd zijn in Monk, was er altijd wel iemand die een aanwijzing kon geven aan een minder ervaren boulderaar. Zo zijn er heel wat boulders getopt die anders misschien niet gehaald waren. Ook leken de contacten op deze manier vazelf te ontstaan en we hopen natuurlijk dat deze ook een vervolg kunnen gaan krijgen, bijvoorbeeld op onze Ning (zie ook hier).

Aan het einde van de middag volgde een lekkere maaltijd, verzorgd door Monk, de winnaars van de Beal-wedstrijd werden getrokken en Cima Immink gaf een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik naar het komende.

Als afsluiting was Jolanda Linschooten bij ons te gast, zij gaf een prachtige lezing over haar soloreis in Arctisch Canada. We leefden mee met haar aankomst in Canada en met de kennismaking met husky Herschel, we voelden meer dan eens de intense kou en de eenzaamheid van het landschap en we werden deelgenoot van Jolanda's doorzettingsvermogen en van haar teleurstellingen. We maakten kennis met het dorpsleven van de Vuntut Gwichin Indianen en we pinkten een traantje weg bij het moment dat er afscheid genomen moest worden van Herschel. Een indrukwekkende presentatie!

Volgend jaar zijn we er weer. De mannen van Monk willen graag met ons meedenken over de invulling van deze derde Cima Immink Tribute Day, we houden jullie op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten